Besparen in huis

Meer besparen in huis

Energie besparen gaat vaak makkelijker dan je denkt. Wij leggen je graag uit hoe. Op deze pagina vind je diverse tips waarmee je direct aan de slag kunt, zoals de besparingscalculator waarmee je kan berekenen hoeveel jij bespaart als je vandaag nog overgaat op LED lampen.

Verlicht ten eerste alleen als het nodig is. Het lijkt een open deur, maar vaak wordt vergeten dat de lichten nog branden. Wees je daarnaast bewust van water. Laat de kraan niet langer lopen dan nodig is. Ten slotte is het belangrijk dat je warmte niet laat ontsnappen. Veel kostbare warmte gaat ongemerkt verloren.

Energie besparen

LED verlichting 

Creëer een warme sfeer met LED verlichting. LED lampen hebben een 10 keer langere levensduur en gebruiken tot 80% minder energie dan traditionele bronnen. Geniet van perfecte lichtkwaliteit én lagere maandlasten. Bij jouw Enorm winkel krijg je nu 20% korting op alle LED lampen van Osram. Bekijk direct wat jij kan besparen met de besparingscalculator. Dit kost je nog geen twee minuten.

Lampen onnodig aan

Met een tijdsschakelaar of sensorlamp gaan lampen op het juiste moment aan en uit. Voor binnen zijn er handige oplossingen zoals:

  • Bewegingsdetector voor bijvoorbeeld het licht in de kelder of toilet.
  • Schemerschakelaar zender,  deze schakelt automatisch de verlichting aan zodra het buiten donker wordt.
  • DiO 1.0 een startset met afstandsbediening en 3 stekkerontvangers. Op deze manier zet je gemakkelijk lampen aan en uit.

Water besparen

Zonder dat we er bij stil staan, verbruiken we veel water per huishouden.
De top drie van waterverbruikers zijn: douchen, wc doortrekken en de
wasmachine.

Douche kosten

Op waterverbruik nummer 1 staat het douchen. Hiernaast zie je wat douchen
met een niet besparende douchekop op jaarbasis kost ten opzichte van een goede spaardouchekop. 

  

Indicatie 10 minuten douchen

Natuurlijk is er ook de middenweg, maar ter indicatie is dit een duidelijk voorbeeld. Onderstaand voorbeeld is op basis van 10 minuten douchen.

De douchekosten lijken misschien mee te vallen, maar als je je bedenkt dat je met een gezin van 4-5 personen bent dan tellen de kosten aardig op. Dus een waterbesparende douchekop en wat korter douchen kunnen een flinke besparing in het water en de kosten zijn.

Warmte besparen

Goed afgedichte ramen en deuren leveren een belangrijke bijdrage aan de energiezuinigheid van je huis. Goedkoop en effectief is een tochtband of tochtstrip. Ben je hier in voorzien? Kijk dan eens naar een deurdranger, inboorsluiter of deurveer. Zo heb je bijna geen last meer van warmteverlies via openstaande deuren.

Sluiten
Mijn profiel