DakcontrolerenOmdat voorkomen beter is dan genezen, geven we je hieronder enkele tips waarmee je jouw dak, dakgoten en regenpijp beter in conditie houdt.

Controleer de dakpannen
Dakpannen die weggewaaid of gebroken zijn of scheef liggen, kunnen voor lekkage zorgen. Dit hoeft niet zichtbaar te zijn aan de binnenzijde, maar kan houtrot veroorzaken in het dakbeschot en de panlatten.  

Veeg het platte dak schoon
Vuil hoopt zich vaak op rondom afvoeren en plekken waar het dak een beetje doorhangt. Verwijder het vuil om verstoppingen te voorkomen. Aangekoekt vuil beschadigt de dakbedekking. Daarnaast kunnen wortels van planten schade aan het platte dak veroorzaken. 

Leeg de dakgoten
Vuil versnelt het verouderingsproces van dakgoten. Bovendien raken afvoeren door vuil verstopt, waardoor de goten bij een flinke regenbui overstromen. Bij een dakraam kan het water de woning binnenlopen. 

Maak de afvoeren en regenpijp schoon
Voorkom hiermee verstopping van afvoeren en riolering. Bladvangers en bolroosters zijn handige hulpmiddelen. 

Moet het dak toch gerepareerd worden?

Tegenwoordig is het repareren of leggen van een dak van bijvoorbeeld de schuur eenvoudig zelf te doen. Met EPDM dakbedekking voor platte daken van Pandser®. Dit materiaal heeft een waterkerende werking en een elasticiteit tot wel 400%. Als het product ‘werkt’ door bijvoorbeeld temperatuurverschillen en trillingen, wordt dit probleemloos opgevangen. Zelfs bij temperaturen boven de 70oC. Uiteraard vind je in onze winkel alle andere benodigdheden om zelf de dakbedekking te leggen, zoals sealer, contactlijm, een aandrukwiel, etc.

Sluiten
Mijn profiel