Geredgereedschap

Gered Gereedschap

Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Stichting Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers in ontwikkelingslanden. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is. Het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden doet zij sinds 1982.

Gered Gereedschap biedt concrete hulp aan leerlingen en startende ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en geeft hen het gereedschap om op eigen kracht verder te gaan. Bovendien draagt Gered Gereedschap, via het recyclen van gereedschap en arbeidsparticipatie, bij aan een betrokken en duurzamer samenleving in Nederland.

Gered Gereedschap bestaat uit ruim dertig zelfstandige werkplaatsen. De helft van deze werkplaatsen is geheel voor en door vrijwilligers georganiseerd. De andere helft bestaat uit werkplaatsen die onderdeel zijn van Reclassering Nederland, welzijnsinstellingen, (re)integratieprojecten of dagactiviteitencentra in bijvoorbeeld psychiatrie of verslaafdenzorg. Zij zamelen en selecteren het gereedschap, knappen het op en verpakken het in kisten.

Breng ook jouw overbodige gereedschappen terug

Heb je nog overbodig gereedschap? Je kunt hiermee terecht bij al onze Enorm winkels. Op deze pagina vind je precies wat je wel en niet kan inleveren én waar je mensen extra blij mee maakt.

Close
Mijn profiel