Inbraakpreventie

ENORM1904_Inbraakpreventie.jpg

INBRAAKPREVENTIE - De dagen worden weer korter. Dit is de ideale tijd voor een inbreker, omdat een donker huis vaak betekent dat er niemand thuis is. In de donkere wintermaanden worden daarom de meeste inbraken gepleegd. Zorg ervoor dat jij de inbreker te slim af bent.

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens deze donkere dagen hun oog op jouw woning laten vallen, kun je er zelf voor zorgen dat je het deze inbrekers niet te makkelijk maakt.

Anti inbraak tips

  • Laat altijd licht branden!  Als je even weg gaat of de avond niet thuis bent. Dit doet een gelegenheidsinbreker denken dat er iemand thuis is.
  • Sluit altijd alle ramen en deuren. En draai je deur ook op slot, ook als je even weg gaat.
  • Gebruik de buitenverlichting. Bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor.
  • Plaats waardevolle spullen uit het zicht.
  • Leg sleutels uit het zicht en laat ze niet aan de binnenkant in het slot zitten. Verstop je sleutels niet buiten. Onder de mat of in de bloempot is geen geheime plek!
  • Zet ladders weg en vuilnisbakken vast, zodat opklimmen onmogelijk is.
  • Maak afspraken met je vertrouwde buren om op elkaars woning te letten bij afwezigheid. Bel altijd 112 bij een verdachte situatie!

Goed hang- en sluitwerk

Gebruik goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage) deuren en lichtkoepels. Een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk is getest en indien volgens de regels gemonteerd, verkleint het sterk de kans op inbraak. Zo’n slot herken je aan het SKG logo en de sterren. Het aantal sterren geeft de mate van inbraakwerendheid aan:

 

SKG KEURMERK 1 STER – 3 MINUTEN

STANDAARD INBRAAKWEREND

Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 3 minuten weerstand bij inbraak met eenvoudig gereedschap zoals een breekijzer of schroevendraaier

SKG KEURMERK 1 STER – 3 MINUTEN

STANDAARD INBRAAKWEREND

Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 3 minuten weerstand bij inbraak met eenvoudig gereedschap zoals een breekijzer of schroevendraaier

    

SKG KEURMERK 3 STERREN – 5 MINUTEN 

EXTRA ZWAAR INBRAAKWEREND

Hang- en sluitwerk met dit keurmerk biedt minimaal 5 minuten weerstand tegen een inbreker met zwaar gereedschap. Hierbij moeten niet alleen het slot, de scharnieren en de cilinder van zware kwaliteit zijn, maar moeten ook de deur en het kozijn voldoende weerstand bieden.

SKG KEURMERK MET 1 VINKJE

Een product met dit keurmerk heeft een SKG erkenning. Dit houdt in dat dit product een aanvulling is op de goedgekeurde SKG producten volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een slot dat de deur op 3 punten afsluit. Dit is praktischer dan een apart hoofd- en bijzetslot. Een meerpuntssluiting heeft veelal de hoogste inbraakwerendheid van 3 ***

Weet wie er voor je deur staat

Zorg ervoor dat je vanuit je woning eenvoudig kunt zien wie er voor je deur staat. Door glas naast de deur of een (digitale) deurspion. Zorg daarbij ook voor verlichting, zodat je echt kunt zien wie er staat. Doe nooit zomaar open.

Kierstandhouder

Plaats een kierstandhouder op de deur en gebruik deze voordat je de deur open doet. Met een kierstandhouder zorg je ervoor dat niemand de deur volledig kan openen en je naar binnen kan duwen.

Raam- en schuifpuibeveiliging

Een schuifpui is extra inbraakgevoelig, breng hier een speciaal slot aan. Ramen zijn voor veel inbrekers een regelrechte uitnodiging. Bovenlichtjes, wc-raampjes, ramen naast de deur of in de keuken bieden absoluut geen weerstand. Met één schroevendraaier is het al gebeurd. En om de woning binnen te dringen, is niet eens een groot raam nodig. Een opening groter dan 15 cm is al genoeg!

Nooit meer twijfelen of je je voordeur op slot hebt gedraaid?

De beste sloten helpen niet als je ze niet gebruikt of als je tegelijkertijd een raam open laat staan. Draai je deuren en ramen dus echt op slot. Met het Nemef veiligheidsslot 4100 Plus hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Dit slimme slot draait jouw voordeur automatisch op slot. Veilig en makkelijk! 

Laat je informeren bij jouw dichtstbijzijnde Enorm winkel

Klik voor meer tips en advies op onderstaande links:

 

Sluiten
Mijn profiel