Copenhagen kwasten en rollers

De keuze voor een kwast of een roller lijkt wellicht een eenvoudige vraag, maar heb je hier wel eens over nagedacht? Want naast het soort verf dat je gebruikt, zijn er méér factoren die het resultaat beïnvloeden.

De keuze voor een kwast of een roller lijkt wellicht een eenvoudige vraag, maar heb je hier wel eens over nagedacht? Want naast het soort verf dat je gebruikt, zijn er méér factoren die het resultaat beïnvloeden.

 • Het verven van kozijnen en muren met verf op acryl basis is misschien handiger met een roller, omdat verf op acryl basis behoorlijk snel droogt.
 • Rollers en hoogglans verf of lak gaan niet altijd goed samen, omdat een roller stofdeeltjes aantrekt en een kwast doet dat niet. Deze stofdeeltjes zijn goed zichtbaar in de verf en geven daardoor een minder glad eindresultaat. Daarom kun je hoogglans lak of verf beter met een kwast aanbrengen.
 • Persoonlijke voorkeur telt ook. Het schilderen met een kwast geeft een andere uitstraling dan schilderen met een roller. De strepen in de verf door het aanbrengen met een kwast geven een meer authentiekere uitstraling aan je schilderwerk. Terwijl een roller een super strak eindresultaat geeft, dat goed past binnen een strak en modern interieur.

Kwasten gebruik je vaak voor het schilderen van bijvoorbeeld:

 • moeilijk bereikbare plekken, zoals hoeken en opstaande randen
 • smalle oppervlakken en ongelijke delen
 • kleine oppervlaktes

Schilderen met een kwast kan soms fijn zijn, omdat je wat flexibeler bent. Een goed voorbeeld is het verven van kozijnen. De één vindt het heerlijk om een kwast te pakken en zo meters te kunnen maken. De ander vindt het schilderen van een kozijn weer prettiger met een roller.

Handige tips wanneer je een kwast gebruikt:

 • gebruik een goede kwast
 • nieuwe kwasten moet je eerst langs een stuk schuurpapier of een ruwe muur strijken. Dit zorgt ervoor dat losse haren later niet in je schilderwerk terecht komen.
 • doe de kwast voor ongeveer een derde in de verf
 • strijk de kwast niet af, maar draai hem af; dit voorkomt dat de verf gaat druipen
 • houd de kwast als een pen vast en druk niet te hard
 • na het schilderen kun je de kwast in water bewaren als je op een later moment verder wilt schilderen of omwikkel de kwast met aluminium- of huishoudfolie (luchtdicht)
 • wanneer je klaar bent met schilderen plaats je de kwast voor een dag in de terpentine om ervoor te zorgen dat de verf loslaat. Na het reinigen goed uitspoelen en afdrogen.

Rollers gebruik je vaak voor het schilderen van bijvoorbeeld:

 • grote oppervlakken, zoals deuren en grote kozijnen en muren

Het voordeel van schilderen met een roller is dat je sneller kunt werken en het resultaat mooi egaal wordt. Ook kun je de verf wat makkelijker verdelen.

Handige tips wanneer je een roller gebruikt:

 • een roller die je voor het eerst gebruikt kan extra spetteren
 • dompel de roller voor ongeveer de helft in de verf
 • gebruik een verdeelrooster om de verf te verdelen
 • rol in banen en maak overlappende bewegingen
 • vachtrollers zijn ideaal voor muren en plafonds
 • schuimrollers gebruik je wanneer je gaat schilderen met lakverf
 • viltrollers nemen veel verf op en zijn dus ideaal voor het schilderen van verf op waterbasis, maar ook voor oplosmiddel houdende lakken is een viltroller geschikt.
 • een structuurroller en structuurverf is een goede combinatie voor het creëren van mooie structuren
 • na het schilderen kun je de roller in aluminium- of plastic folie wikkelen als je op een later moment verder wilt schilderen

Succes!

AFLAKROLLERS: WELKE KIES JE?

1. Aflakrollers super alkyd

Deze viltroller heeft een vachthoogte van 4 mm. Dit resulteert in een zeer strak en streeploos resultaat. Deze viltroller is o.a. geschikt voor verf op oplosmiddelenbasis en is verkrijgbaar in een breedte van 5 cm en 10 cm. Vilt bestaat uit geweven polyester. Doordat het nog een aparte nabehandeling heeft gekregen, is het volledig oplosmiddelen bestendig.

2. Aflakroller alkyd beide zeiden concaaf

Dit is een schuimroller superfijn waarvan beide zijden concaaf oftewel hol zijn. Deze schuimroller werkt streeploos en geeft een strak resultaat. Deze schuimroller is o.a. geschikt voor verf op oplosmiddelenbasis en is verkrijgbaar in een breedte van 10 cm.

4. Aflakroller alkyd beugelzijde rond

Dit is een schuimroller superfijn waarvan de beugelzijde rond is. Deze schuimroller geeft een streeploos resultaat en een goede hoekafwerking. Deze schuimroller is o.a. geschikt voor verf op oplosmiddelenbasis en is verkrijgbaar in een breedte van 10 cm.

5. Aflakroller alkyd ronde top

Deze schuimroller superfijn met zijn ronde top geeft een streeploos eindresultaat. Deze schuimroller is o.a. geschikt voor verf op oplosmiddelenbasis en is verkrijgbaar in een breedte van 10 cm.

6. Aflakroller alkyd beide zijden recht

Deze schuimroller superfijn is door zijn beide rechte zijden ideaal voor oppervlakken met hoeken. Deze schuimroller is o.a. geschikt voor verf op oplosmiddelenbasis en is verkrijgbaar in een breedte van 5 cm en 10 cm.

Schuimroller superfijn is gemaakt van polyesterschuim. Superfijn geeft aan dat de poriën in het schuim relatief zeer klein zijn waardoor de roller een glad en strak resultaat geeft.

7. Aflakroller super acryl

Dit is een microvezelroller korte vacht. De vachthoogte van deze microvezelroller is 4 mm. Dit geeft een zeer glad resultaat en geeft direct goede dekking. O.a. geschikt voor verf op waterbasis. Deze microvezelroller is verkrijgbaar in een breedte van 5 cm en 10 cm.

De microvezelroller heeft een zeer goede verfopname en verfafgifte. Daarnaast geeft deze roller de verf zeer gelijkmatig af. De microvezelroller met korte vacht geeft een strak resultaat en de lange vacht is zeer geschikt voor vloeibare verven.

9. Aflakroller acryl beide zijden recht

Deze flockroller is door zijn beide rechte zijden ideaal voor oppervlakken met hoeken. O.a. geschikt voor verf op waterbasis. En heeft een breedte van 5 cm.

10. Grondverfroller beide zijden recht

Dit is een schuimroller fijn, beide zijden recht. Ideaal voor oppervlakken met hoeken. O.a. voor grondverf. Verkrijgbaar in een breedte van 10 cm.

MUURVERFROLLERS: WELKE KIES JE?


1. Muurverfroller super dualon met een flexibele kern

Deze dualonroller heeft een 18 mm vachthoogte. Dit zorgt voor goede verfopname en afgifte. Deze super dualon muurverfroller is geschikt voor een matig ruwe tot zeer ruwe ondergrond. O.a. voor muurverven. Deze super dualonroller heeft een breedte van 18 cm.

2. Muurverfroller super dualon met een harde kern

Deze dualonroller heeft afhankelijk van de breedte een 18 mm of 13 mm vachthoogte. Dit zorgt voor goede verfopname en afgifte. Deze super dualon muurverfroller is geschikt voor een gladde tot matig ruwe ondergrond. O.a. voor muurverven. Verkrijgbaar in een breedte van 10, 18 en 25 cm.

De dualon muurverfroller heeft een geweven polyamide vacht met goede verfopname en verfafgifte. Gebruik de dualonroller met flexibele binnen kern voor ruwe ondergronden. Deze verzekert dat ook de dieper gelegen oneffenheden eenvoudig en direct worden geraakt.

3. Muurverfroller universeel flexibele kern

Dit is een vestanroller met een 20 mm vachthoogte. Geschikt voor een matig ruwe tot zeer ruwe ondergrond. O.a. voor muurverven. Deze vestanroller is verkrijgbaar in een breedte van 18 cm en 25 cm.

4. Muurverfroller universeel harde kern

Deze vestanroller is geschikt voor diverse ondergronden. Afhankelijk van de breedte van deze vestan muurverfroller is de vachthoogte 12 of 20 mm. Deze vestanroller is verkrijgbaar in een breedte van 10, 18 en 25 cm.

De vestan muurverfroller heeft een polyestervacht. Zoals alle vachtrollers dient de roller voor gebruik eerst goed te worden uitgespoeld.

5. Beitsroller

Deze microvezelroller heeft een vachthoogte van 9 mm. Voor een zeer goede beits opname en afgifte. Deze beitsroller is verkrijgbaar in een breedte van 10 en 18 cm.

NYLONROLLERS: WELKE KIES JE?


1. Nylonroller korte vacht

De vachthoogte van deze nylonroller is  6 mm en is geschikt voor behandelde ondergronden. Onder andere voor metaalverven, epoxyverven, polyesterlakken en 2 componenten verven. Deze nylonroller is verkrijgbaar in een breedte van 10 cm.

2. Nylonroller lange vacht

De vachthoogte van deze nylonroller is 15 mm en is geschikt voor onbehandelde ondergronden. O.a. voor metaalverven, epoxyverven, polyesterlakken en 2 componenten verven. Deze nylonroller is verkrijgbaar in een breedte van 10 cm.

Nylon is een polyamide dat een speciale thermische behandeling heeft ondergaan. Hierdoor is het een zeer sterke vacht.

3. Parketaflakroller

Velours parketaflakroller met een vachthoogte van 4 mm. Voor een goede verwerking van parketlak. De breedte van deze veloursroller is 10 cm.

Velours is een vacht bestaande uit wol/acryl. Naarmate de hoeveelheid wol procentueel toeneemt in de vacht verwerkt het prettiger en is het tevens beter bestand tegen oplosmiddelhoudendelakken. De korte vacht is geschikt voor gladde en behandelde ondergronden en lange vacht voor minder egale en onbehandelde ondergronden.

1. Structuurverfroller

Structuurroller, schuimroller met een middelfijne structuur. Onder andere voor muurverven. De breedte van deze structuurroller is 10 cm.

De middelfijne opengewerkte cellen van deze schuimroller geven een regelmatige structuur op het te schilderen oppervlak.

KWASTEN: WELKE KIES JE?


1. Patentpuntkwast

Patentpuntkwast alkyd is gemaakt van zwart Chinees varkenshaar heeft een vermessingde bus, katoenen woeling en een gewaxte beukenhouten steel. 90% tops. Onder andere geschikt voor verf op oplosmiddelenbasis. De maat waarin deze alkyd patentpuntkwast verkrijg is, is 8 t/m 22.

Patentpuntkwast acryl heeft een gemixte haarbezetting een vermessingde bus, katoenen woeling en een gewaxte beukenhouten steel. Onder andere geschikt voor verf op waterbasis. De maat waarin deze acryl patentpuntkwast verkrijg is, is 8 t/m 20.

2. Nieuw in ons assortiment: Copenhagen Pro Flex patentpuntkwast

Deze kwasten hebben een gewaxte houten steel, RVS bus en katoenen woeling. Geschikt voor de nieuwe type verven zowel watergedragen verven en VOC-arme lakken. De vezels vormen een kunstmatige bles en zijn extra zacht aan de bovenkant. Haren uit een mix van  gemodificeerde zeer flexibele polyestervezels. Bol gezette haren: voor besnijden en precisiewerk op kleinere oppervlakken, zoals kozijnen en randen. Verkrijgbaar in de maten 8 t/m 20.

Patentpuntkasten en patentkwasten

Nummer 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24
Ø (mm) 9 11 14 17 19 22 25 28 32 35 40 45

Platte kwasten

Nummer 1/2 3/4 1 1 1/2 2 2 1/2 3 3 1/2 4 inch
Ø (mm) 13 20 25 38 51 65 76 90 102 mm