Kies de handzaag die past bij jouw klus

Het gebruiken van de juiste zaag is beter voor de levensduur en levert een mooier zaagresultaat. Binnen het Bahco handzagenassortiment kennen we drie kwaliteiten: PrizeCut, ProfCut en Ergo Superior.

1. PrizeCut: deze handzagen hebben een roestwerende coating en een universele vertanding.


2. ProfCut: deze handzagen hebben een roestwerende coating, een unieke vertanding en bieden een groot assortiment voor speciale toepassingen.


3. Ergo Superior: kenmerken zich door het Ergo TM ontwerp. Ergonomisch uitgebalanceerde producten, ontworpen om perfect in de hand te passen. Low friction coating die zorgt voor een lage zaagweerstand en die roestwerend is. Met Superior vertanding en een grote stabiliteit van het zaagblad.


Welke vertandingen hebben de Bahco zagen en waar staat dat voor?

  • XT-vertanding: de mix van facet geslepen tanden die extra gehard zijn maakt onze unieke XT-vertanding de beste keuze voor makkelijk en effectief zagen.
  • NXT-vertanding: de NXt-vertanding is de opvolger van de veelgeprezen XT-vertanding. De NXT-vertanding zaagt gladder en rechter dan elke andere zaag zonder concessies te doen aan de zaagsnelheid.
  • UT-vertanding: de universele vertanding is sterk en slijtvast en geschikt voor alle soorten hout.
  • GT-vertanding: de extra geharde GT-vertanding is speciaal ontworpen voor de beste zaagresultaten. de 3-facet geslepen tandvorm garandeert uitstekende zaagresultaten in alle houtsoorten.
  • JT-vertanding: de Japanse vertanding is een speciale trekzaag, gebaseerd op de GT-vertanding voor een mooie strakke afwerking.
  • FT-vertanding: Fleam vertanding is een zeer fijne rechte vertanding gebruikt voor langszagen.
  • WT-vertanding: Wave vertanding (golf vertanding) is speciaal ontworpen voor het zagen van isolatie materiaal en foams.
  • RT-vertanding: Rip-vertanding is een vertanding zonder snijkanten gebruikt voor langszagen.

Welke handzaag gebruik je in welke materialen?

Voor de levensduur van de handzaag en voor het beste zaagresultaat is het belangrijk dat je de juiste zaag gebruikt voor jouw zaagklus. In onderstaande tabel staat duidelijk uitgelegd met welke handzaag je het beste in welke materialen kunt zagen. Heb je toch nog vragen? Kom dan gerust naar één van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Meer informatie over welke handzaag je kiest voor jouw klus? Download hier het handzagenoverzicht van Bahco.

ZIJN ER NOG VRAGEN OVER HET GEBRUIK VAN EEN HANDZAAG ONBEANTWOORD?

Neem dan gerust contact op met één van onze winkels. Zij helpen je graag verder.