Verlichting

Webbanners_Veilig huis_Verlichting_1100x320px.jpg

VERLICHTING - Wil je inbrekers afschrikken. Het helpt door lichten aan te doen. Lees hieronder meer over verlichting opties voor binnen en buiten.

Buitenverlichting

Goede buitenverlichting helpt tegen inbraak. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar die automatisch aan gaat zodra het donker wordt of een lamp met een bewegingssensor. Een inbreker staat niet graag in het licht. Denk ook aan de achterkant van het huis, verlicht ook donkere steegjes. Energiezuinige ledverlichting kun je zelfs de hele nacht laten branden.

Bewegingssensor

De meeste bewegingssensoren werken op basis van een PIR-sensor, Passieve InfraRood. Deze PIR-sensor registreert warmte. Op het moment dat deze sensor warmte registreerd geeft deze een signaal af. De bewegingssensor kan gekoppeld worden aan een lamp of een alarmsysteem.

Detectieafstand

Bij de aanschaf van een bewegingssensor is het belangrijk om te letten of de detectieafstand die de sensor aankan. Als je bijvoorbeeld bij de voordeur een bewegingssensor ophangt wil je niet dat deze elke keer aangaat als er iemand voorbij loopt. In dit geval is een bewegingssensor met korte detectieafstand praktischer.

Detectiehoek

Met de detectiehoek wordt de hoek bedoelt waarbinnen het signaal wordt gedetecteerd. Dit is bijvoorbeeld handig om rekening mee te houden dat je niet wilt dat je lamp aangaat als je buren thuiskomen. Soms de detectiehoek met een knopje in te stellen. Ook kun je met een stuk tape de sensor gedeeltelijk afplakken om de detectie in de uiterste hoeken uit te zetten.

 

Binnenverlichting

Het is belangrijk om je woning er uit te laten zien alsof je thuis bent. Laat binnen lampen branden als je 's avonds niet thuis bent. Je kunt dat regelen met tijdklokken. Je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld de digitale tijdschakelklok of de DiO startset waarmDenk ook aan de bovenverdieping! Hiermee zet je gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Tijdklokken in stopcontact

Een tijdklok stop je in het stopcontact, hierop sluit je een lamp aan. Vaak is dit een staande lamp omdat je gebruik maakt van het stopcontact om deze aan en uit te schakelen.

Alles makkelijk aan en uit zetten met DiO startset

De 1.0 startset is een gebruiksvriendelijke home-automation set, welke het besturen van licht en apparatuur eenvoudiger maakt. Met de Di-O startset 1.0 kan je alles in huis gemakkelijk aan- en uitzetten. De Di-O 1.0 startset bevat één afstandsbediening en drie stekkerontvangers. Deze set is onbeperkt uit te breiden met alle Di-O producten. De 1.0 startset is ook geschikt voor gebruik met mobiele apparaten.

Nachtlampjes op bewegings- of lichtsensor

Het gebruik van nachtlampjes is een slimme oplossing voor licht in huis. Deze geven meestal wel een stuk minder licht dan een gebruikelijke lamp en gebruiken daardoor ook minder energie. In de folder staan nachtlampjes op batterijen. Deze geven subtiel licht in huis. Ideaal voor als je het huis niet helemaal donker wilt hebben. Ze gaan aan wanneer er beweging geregistreerd wordt en sommigen gaan aan als het schemerig wordt. Ideaal van deze lampjes is dat je niet afhankelijk bent van stopcontacten. Er zijn variaties voor wand- en plafond bevestiging.

Laat je informeren bij jouw dichtstbijzijnde Enorm winkel

Klik voor meer tips en advies op onderstaande links:

Sluiten
Mijn profiel